Wie ben ik?

Ik ben Marleen Nijland, ik woon in Tiel samen met onze hond, twee katten en twee konijnen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren, daar is mijn liefde voor dieren ontstaan en is alleen nog maar gegroeid. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij amivedi en het gaf zoveel voldoening als dieren weer veilig thuis konden slapen. Zo kon ik toch mijn liefde voor dieren uitdragen.

Door onze twee katten ben ik geïnspireerd geraakt over het onderhoud van de kattenvacht. Er komt zoveel bij kijken en zo kwam het idee om de opleiding te gaan volgen als kattentrimster. Hiermee komt een kinderdroom uit want door mijn liefde voor dieren wilde ik als kind al met dieren gaan werken.

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn reguliere baan aan te houden naast mijn trimwerkzaamheden om niet 100% afhankelijk te zijn van de trimsalon. Hierdoor kan ik kiezen voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit en wordt het trimmen nooit lopende band werk. Ik houd rekening met het aantal katten dat ik op een dag inplan want elke kat verdient mijn aandacht, rust en goede energie.

Ik heb de opleiding tot professioneel kattentrimster gevolgd bij de Martin Gaus academie in Lelystad en met succes behaald. Daarnaast heb ik bijscholing gedaan op het gebied van huid/vacht- en vooral katvriendelijk trimmen.