Katten trimmen

Iedereen weet dat je een hond naar de trimsalon kan brengen, maar voor katten is het trimmen nog niet zo’n bekend fenomeen. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de trimsalon om hun kat te laten trimmen. Ik werk volgens de vacht- huid en katvriendelijke methode. Dit betekent zo stressvrij mogelijk trimmen met respect voor de kattenvacht.

Waarom uw kat laten trimmen?

  • Heeft uw kat last van klitten?
  • Lukt het de (oudere) kat niet meer om zelf zijn/haar vacht te onderhouden?
  • Heeft u een druk bestaan of kunt u door ziekte, handicap uw kat niet verzorgen?
  • Laat uw kat zich thuis niet kammen?

Voor katten met overgewicht of met pijn aan hun gebit is het soms zelfs onmogelijk om zelf de vacht te verzorgen en hierdoor ontstaan klitten.

Over het algemeen kunnen katten zichzelf prima schoon houden en verzorgen. Vachtproblemen die ontstaan bij een kat kunnen te maken hebben met verschillende factoren, o.a door ouderdom, ziekte of overgewicht. Als er klitten ontstaan dan is dat erg pijnlijk voor de kat waardoor in sommige gevallen bewegen en aaien zelfs pijn kunnen doen! Daarnaast zitten de klitten vaak zeer dicht op de huid waardoor de huid eronder niet kan “ademen’’. De huid kan gaan ontsteken zodat een eczeem ontstaat. Als de vacht al helemaal in de klit of vervilt is, is scheren soms de beste optie.

FurFection werkt op 4 verschillende locaties, vanuit een praktijkruimte bij

  • Dierenartsenpraktijk West-Betuwe in Meteren.
  • Dierenspeciaalzaak Jumper in Tiel.
  • Dierenkliniek Culemborg.
  • Dierenziekenhuis Veenendaal.

Bij hoge uitzondering kom ik bij u aan huis. Ik las waar nodig een pauze in om de kat gerust te stellen. ik werk graag met dekentjes waar de geur van de kat in zit, dit kan stress reducerend werken. Wat ik tijdens een behandeling aan huis nodig heb, is een rustige plek met een goed schoon te maken vloer i.v.m. de haren.

Ik werk op een vacht/huid- en vooral katvriendelijke manier. dit houdt in dat ik alleen de vervilte vacht en klitten uitpluis en wegscheer. De gezonde vacht wordt gecontroleerd en met een grove kam of slickerborstel kort doorgekamd. Ontwollen/teveel kammen ontregelt de vachtcyclus en zorgt ervoor dat er een slechtere kwaliteit haar voor terug komt. Daarnaast heeft een kat zijn/haar vacht nodig om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk bv aan koud en warm weer , scherpe takjes en uv straling.

Voor mijn eigen veiligheid knip ik soms de nagels van de voorpoten.
Daarna zal ik eerst de vacht controleren en geef ik advies over welke behandeling ik in kan zetten bij uw kat. Soms geeft het voor de kat teveel stress. Door teveel stress kan de kat angstig worden en dat kan zich uitten in agressief gedrag. Ik zal samen met u naar een diervriendelijke oplossing zoeken om de behandeling voort te zetten. Soms kan het nodig zijn dat ik een vervolgafspraak met u maak bij de dierenartsenpraktijk waar ik uw kat verder zal behandelen. In het uiterste geval zal trimmen onder een roesje verstandiger zijn dan een kat te fixeren op de tafel.

Bent u op zoek naar een kat- en vachtvriendelijke trimster in jouw regio? kijk dan op http://kattentrimsters.nl 

Ik ben aangesloten bij kattentrimsters.nl. ik ben ook in het bezit van het kattentrimsters keurmerk. https://www.kattentrimkeurmerk.nl/ dit betekent dat ik op een kat- en vachtvriendelijke manier werk. Ik maak geen gebruik van dwangmiddelen, ik volg altijd het tempo van de kat, ik werk vanuit rust en een liefdevolle benadering.

Ik ben lid van de vakorganisatie voor trimsalons ABHB